Buchetul de mireasa este un accesoriu in tendinte, chiar indispensabil, pentru orice bride-to-be care se respecta. Ideal pentru a completa de minune un look nuptial,miresele sunt cele care ii acorda cea mai mare atentie formei si compozitiei sale, il acorda de minune cu tinutele lor si il adapteaza si morfologiei lor.
Dar, nu a fost mereu asa. Inainte de a fi un detaliu foarte la moda, buchetul de mireasa avea cea mai puternic simbolica si trebuia sa respecte unele traditii.
Originea buchetului de mireasa
Buchetul de mireasa are radacinile bine ancorate in perioada Evului Mediu, in epoca razboaielor sfinte mai ales. De-a lungul periplelor lor, cruciatii sunt cei care au adus aceasta traditie pana in Europa.
In Antichitate, mirii compuneau un buchet de mireasa de ierburi aromatice cu cele mai puternice mirosuri in scopul de a alunga spiritele rele in timpul ceremoniei. Buchetul era compus si din ierburi afrodisiace pentru tinerii miri, care reprezentau iubirea si pasiunea.
Initial compus din flori de portocal si realizat de viitoarea mireasa, avea drept scop sa simbolizeze puritatea. In Franta, in anul 1850, obiceiul voia ca buchetul sa fie pus pe o perna de catifea sub un clopot de sticla si era tinut mai apoi dupa nunta in caminul mirilor. A fost asa pana in al doilea razboi mondial.
Simbolistica compozitiei sale
Conform traditiei, alegerea si cumpararea buchetului este responsabilitatea viitorului mire. De asemenea, este potrivit sa foloseasca una dintre florile sale la butoniera. Aminteste-ti ca buchetul este selectat in functie de rochia ta, morfologia si tema nuntii tale.
Trebuie sa alegi deci cu grija forma sa, culorile sale si varietatea de flori din care este compus. Se poate accesoriza de asemenea, cu dantela, cu panglici, cu frunze, cu fructe uscate si chiar cu pene.
Cel mai bine ar fi sa preferi unele flori de sezon si sa tii cont de parfumuri si de simboluri
– Trandafirul rosu este cel care simbolizeaza iubirea pura.
– Laleaua este cea care simbolizeaza iubirea perfecta.
– Garoafa este un simbol la unei iubiri sincere. Atentie insa, deoarece conform unor credinte, poate simboliza si nefericirea.
– Floarea de crin este un simbol al puritatii.
– Azaleea simbolizeaza bucuria de a iubi.
– Liliacul simbolizeaza tandretea.
– Iedera este un simbol al iubirii eterne.
Care sunt varietatile de flori de evitat?
– Trandafirul galben este un simbol al infidelitatii.
– Narcisa este un simbol al racelii.
– Violeta este cea care simbolizeaza iubirea secreta.
– Mimoza este un simbol al indoielii.
– Hortensia este un simbol al indiferentei.
Traditia lansarii buchetului de mireasa. Lansarea buchetului este un moment foarte asteptat mai ales de catre celibatari. Conforma traditiei, persoana care prinde buchetul va fi cea care se va casatori in anul urmator. Aceasta traditie se poate face fie la iesirea din biserica, fie la un moment dat in restaurant.
La origine, buchetul simboliza fertilitatea miresei, care era impartita cu fericita persoana care a prins buchetul.
Nu intra insa in panica
Daca esti reticenta in ceea ce priveste acesta traditie, poti lua inca un buchet mai mic, special pentru acest moment. Dar, nimeni si nimic nu te obliga sa respecti aceasta traditie.
Buchetul de mireasa, o opera de arta. In zilele noastre, buchetul de mireasa a devenit o veritabila traditie, o adevarata capodopera. Din acest motiv, unele mirese nu vor sa se mai desparta de el.
Aspectul estetic al florilor este foarte important, deoarece vin cu un plus de culoare si de prospetime pentru nunta ta. Florile din buchet sunt cele care fac parte din decor, din tinuta miresei si vor arata cel mai frumos mai ales in pozele de la nunta, minunate amintiri.
Trupa Cover Nicoleta Oancea & Band – Spectacol 100% Live !
Trupa cover muzica 100% live, verifica disponibilitatea.