Oare exista o persoana care sa nu iubeasca florile? Sunt frumoase, mirosul lor este imbatator si ne dorim uneori sa le punem peste tot. Pentru centrul mesei, pentru buchetele de mireasa, pentru butoniere sau decoruri de tot felul…o nunta nu este cu adevarat o nunta daca nu are flori.
Florile sunt deci elemente esentiale ale decorului in cea mai importanta zi din viata ta. Sunt acolo pentru a crea cea mai calduroasa ambianta, dar si cea mai festiva, pentru a crea o ambianta calduroasa si festiva.
Florile sunt cel mai adesea, cele care poarta un mesaj si culorile alese au cel mai adesea un sens. Trebuie sa reflecte pe de o parte tema pe care o doresti pentru eveniment iar pe de alta parte personalitatea ta. Iar florile vin cu un plus de viata pentru decor. Trebuie deci sa fie alese asa cum trebuie.
Iata care sunt sfaturile de care sa tii cont deci in alegerea lor
Tine cont de perioada anului si accepta unele compromisuri.
Exista anumite varietati de flori care pot sa fie disponibile tot anul si poti cere deci superbe compozitii care sa le puna in valoare. Aici intra crinii, irisii sau alstroemeria.
Trebuie sa tii cont si de faptul ca bujorii nu sunt disponibili toamna deci cel mai bine ar fi sa alegi daliile. Toamna poti alege si crizanteme sau aster.
Vara trebuie sa alegi florile care sunt rezistente la caldura precum magnoliile, gardenia, liliacul sau iasomia.
Adapteaza alegerile pe care le faci si locului receptiei sau ceremoniei.
Mai intai, trebuie sa stii ca daca ceremonia ta este una religioasa sau laica, aranjamentele florale care vor sublima locul uniunii voastre pot sa fie destul de diferite.
Pentru o ceremonie religioasa deci alege flori sau aranjamente mai clasice si poti alege un decor floral mai fantezist pentru locul receptiei. Poti alege de asemenea florile sau aranjamentele florale in functie de stilul arhitectural al bisericii:
- Pentru bisericile in stil roman poti privilegia compozitiile florale mai rotunjite mai dulci si mai romantice.
- Trandafirii si hortensiile vin cu un plus de eleganta.
- Pentru bisericile in stil gotic poti alege aranjamentele florale cu o forma mai alungita. Florile care cresc ca pe un spic precum gladiolele, tuberozele, gerbera sau lilium sunt cea mai buna alegere pe care ai putea sa o faci.
- Pentru bisericile mai moderniste, aranjamentele ar trebui sa fie mai lineare sau in forma de L, cu flori precum: alium, anthurium sau liatrix, cu cele mai mari frunze verzi.
Daca ai ales o ceremonie la exterior, poti alege o bolta mare de flori, petale multe de flori de-a lungul unei alei sau un bar cu flori.
Indrazneste sa alegi culori cat mai vii sau incearca degradeurile si asocierile armonioase de culori. Nu te focaliza deci pe o singura culoare sau pe un singur duo de culori. Poti incerca degradeuri de culori mai originale si mai indraznete.
Poti incerca, de asemenea, un plus de ingeniozitate si culorile care vibreaza de emotie- galbenul, verdele inchis, albastrul profund sau nuanta de terracotta care sunt preferate in acest an.
De asemenea, trebuie sa tii cont si de marimea compozitiilor florale. Pentru masa nu alege compozitii florale prea inalte care sa jeneze invitatii si sa nu se vada din cauza lor. Dar trebuie sa fie si destul de mari sau de importante pentru nu se pierde pe masa.
Grandeste-te si la parfumul florilor. Daca delicatul parfum al florilor este extrem de agreabil, cel mai bine ar fi sa eviti flori prea puternic parfumate la masa, pentru a nu incomoda invitatii. In schimb, ramurelele de eucalipt sunt foarte bine venite deoarece vin cu un plus de prospetime si decoreaza foarte frumos totul.
Poti folosi flori si pentru butoniera. Nu doar mireasa si domnisoarele de onoare pot sa aiba flori. Mirele poate sa arboreze si el cu mandrie cateva flori la butoniera, care sa fie in armonie cu buchetul miresei si cu tema nuntii.
Nu uita ca buchetul de mireasa va fi in centrul atentiei. Atunci cand il alegi, tine cont de morfologie, de dorinte, de gusturi, de rochie, de stilul nuntii si de tema sa deci.
Astfel ca, o mireasa mai inalta poate sa aleaga un buchet in cascada, care sa contina flori si frunze care sa “cada”, precum orhideile sau poate sa aleaga flori cu tija mai lunga precum arum. O mireasa care este mai mica de inaltime poate alege un buchet mai rotund cu flori care au tijele mai mici. Daca rochia este mai minimalista, se poate alege un buchet mai original si mai bogat din diferite varietati de flori.
De asemenea, se poate tine cont si de limbajul florilor- trandafirii rosii pentru iubire si pasiune, crinii pentru armonie sau laleaua pentru iubirea perfecta. Pentru un plus de prospetime cel mai bine ar fi sa alegi flori de sezon. Fiecare anotimp vine cu farmecul sau minunat.
Florile uscate sunt si ele foarte apreciate pentru buchetul de mireasa deoarece se pot pastra toata viata. Sunt foarte la moda si exista in toate nuantele.
De asemenea, mai poti alege unele accesorii precum funditele, dantela, matasea sau perlele pentru a- l personaliza. Strasurile vor veni cu un plus de lumina.
Nu uita nici sa definesti un buget. Pentru ca florile sunt o parte integranta a organizarii unei nunti si din decorul nuntii, cel mai bine ar fi sa te gandesti la bugetul pe care vrei sa il consacri acestora.
Trupa Cover Nicoleta Oancea & Band – Show-uri 100% Live
Trupa cover muzica 100% live, verifica disponibilitatea.