Programul din ziua cea mare, mai ales cel care presupune pregatirea mirelui este unul destul de alert si, deoarece, mai mult ca sigur, un mire simte in aceasta zi ca emotiile il coplesesc, trebuie sa aiba in vedere ca o anticipare a activitatilor din aceasta zi speciala nu poate decat sa vina cu o senzatie de lejeritate.
Locatiile in care au loc pregatirile mirilor difera de la caz la caz, felul in care se alege sa decurga sedinta foto poate influenta in egala masura, programul din ziua nuntii. Important este ca, inaintea stabilirii tuturor acestor activitati sa te consulti cu nasii de cununie si cu prietenii pentru a stabili exact orele la care trebuie sa fii prezent la primarie, la biserica si la restaurant.
In cazul in care cununia civila este in aceeasi zi cu cununia religioasa si cu restaurantul, atunci esti constient si tu de faptul ca vei avea un program destul de incarcat. La Starea Civila zilele de sambata sau vineri sunt mereu aglomerate. Nu lasa totul pe ultima suta de metri deoarece risti sa nu gasesti un loc la data dorita.
Pregatirile mirelui
Nu doar mireasa se pregateste intens pentru ziua cea mare ci si mirele. Si ginerele are parte de un tatament privilegiat in aceasta zi, un tratament regal. Acest tratament poarta in mod traditional numele de “barbieritul mirelui”. Pregatirile mirelui au loc concomitent cu pregatirile miresei. Tatal mirelui, nasul, cavalerii de onoare, fratii mirelui si prietenii apropiati participa la aceasta pregatire a mirelui. Traditia spune ca mirele trebuie sa fie asezat pe un scaun si sa fie barbierit de unul din cavalerii de onoare, de unul din prieteni.
Barbieritul mirelui este mai mult un act simbolic si, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fie barbierit la propriu. Dupa acest act simbolic mirele va fi ajutat sa se imbrace cu straiele in care va pasi in fata altarului.
Aceasta traditie de barbierit a mirelui are menirea de a marca maturizarea sa, trecerea sa la statutul de barbat insurat. Dupa pregatiri, mirele porneste impreuna cu alaiul de nunta spre casa miresei, pentru a o lua si pentru a merge impreuna spre biserica,
In unele locuri cavalerii de onoare se ocupa cu pregatirile mirelui, in alte locuri fratii sau cei mai buni prieteni ai mirelui se ocupa de acest lucru. In functie de zona tarii, acest obicei este diferit in privinta ritualului sau canntacelor pe care mirele este barbierit, insa ideea principala este aceeasi cam peste tot.
Trupa Cover Nicoleta Oancea & Band
Trupa cover muzica 100% live, verifica disponibilitatea.