
Te-ai logodit, ai ales locatia nuntii. Care este urmatorul pas? Invitatiile de nunta, exact. Probabil ca-ti e cunoscuta vorba “Niciodata nu ai o a doua sansa sa faci o prima impresie”. Invitatia de nunta este prima ta sansa de a face cunoscut invitatiilor stilul nuntii, dar si restul detaliilor.
Textul poate sa imbrace diferite forme, poate sa fie romantic, emotionant, amuzant, elegant, religios. Trebuie sa-l alegi in functie de personalitatea ta si a partenerului tau.
Textul invitatiilor de nunta trebuie sa fie unul cat mai simplu, dar care sa te reprezinte, fapt care-l face a fi destul de greu de ales. De aceea, in cele ce urmeaza iti vom da cateva sfaturi care ar trebui sa-ti usureze putin munca.
Pe cine treci prima data pe invitatie?
Traditia spune ca daca nunta este platita si organizata de parintii mirelui, atunci acestia sunt trecuti primii pe invitatie, in calitate de “gazde”. Daca parintii fetei s-au ocupat, atunci acestia trebuie trecuti primii. Insa, daca mirii si-au organizat si si-au platit nunta, atunci numele lor va fi trecut primul, dupa forma Mire-Mireasa.
Daca ambele familii se implica, atunci numele miresei trebuie trecut primul, iar apoi a mirelui.
Indiferent ce ai decis, regula trebuie sa se pastreze, la toate celelalte nume ce urmeaza a fi trecute pe invitatie.
Daca ai hotarat sa scrii numele miresei primul, atunci peste tot trebuie sa incepi cu numele femeii, respectiv, numele soacrei mici, iar apoi a socrului mic. Apoi numele soacrei mari si al socrului mare. Numele nasei, dupa care numele nasului. Daca este scris prima data numele mirelui, atunci toate celelalte randuri vor incepe cu numele barbatilor, iar apoi cu numele femeii.
Ce font ar trebui sa alegi?
Invitatiile de nunta sunt semi-personalizate, iar fontul este unul dintre elementele pe care le poti personaliza dupa dorinta ta.
Atunci cand alegi fontul trebuie sa tii cont de textul si de modelul invitatiei. Fontul trebuie sa suporte diacriticele deoarece acestea sunt esentiale.
Iar daca invitatia are un aspect jucaus, nu vei folosi un font elegant, ci vei alege ceva pe masura. In plus, se recomanda folosirea a maxim 3 fonturi/ invitatie.
Cele mai recomandate fonturi sunt:
● serif- au un aspect mai traditional
● sans serif- este potrivit daca-ti doresti sa adaugi ceva mai mult text pe invitatia de nunta deoarece este un font lizibil, usor de citit chiar si la o dimensiune mai mica
● script- este un font clasic pentru invitatiile de nunta; ele pot sa apara fie ca scris de mana, fie ca scris caligrafic cu diverse inflorituri
Insa, daca vrei sa iesi din tipare si sa faci ceva mai diferit decat restul, poti folosi si alt font mai fancy.
Lungimea textului
O problema cu care se confrunta majoritatea este lungimea textului. Noi iti recomandam sa optezi pentru un text scurt si care sa contina doar detaliile importante. Oricat de frumoasa ar fi povestea pe care o scrii tu acolo, invitatii vor ramane doar cu data, locatia si ora.
Cel mai bun mod prin care poti sa-ti “scrii” povestea este prin tematica si designul invitatiilor.
Inainte de a se printa invitatiilor, majoritatea firmelor care se ocupa cu invitatii de nunta trimit o mostra digitala. Verifica cu atentie toate detaliile: ora, data, locatia, ortografia, diacriticele. E mai bine sa previi, decat sa corectezi.
Un mic sfat: Adresa si numele invitatiilor trebuie sa fie scrise de mana, conform traditiei, de aceea cumpara cateva plicuri in plus, in caz ca gresesti.
Speram ca sfaturile pe care ti le-am dat iti vor fi de folos. Suntem siguri ca vei alege acel text care se va imbina perfect cu tematica nuntii. Si, de asemenea, cu felul tau si al partenerului tau de a fi.
Sursa foto pixabay.com
Trupa Cover Nicoleta Oancea & Band
Trupa cover muzica 100% live, verifica disponibilitatea.