Stii ca ingredintele unei nunti reusite sunt mancarea, bautura si muzica? Daca bautura este suficienta, muzica de calitate, iar mancarea pentru toate gusturile, cu siguranta invitatii tai se vor simti de neuitat!
Daca problema meniului este rezolvata de restaurant, cea a bauturilor ramane in grija mirilor. In articolul de mai jos iti vom prezenta o serie de sfaturi si idei practice pentru a-ti usura munca privind alegerea bauturii pentru nunta.
Cumperi tu bauturile? Iata care sunt avantajele
In primul rand, economiile la costul total al bauturilor. Practic, puteti cumpara bauturile din hypermarket-uri sau de la depozite de bauturi, la un pret mult mai mic, decat cel oferit de restaurante, care pot practica un adaos chiar de 500%.
Un alt avantaj este ca puteti alege ce bauturi vreti, fara a fi restrictionati de restaurant. Mai mult, alegeti o varietate mai mare sau mai mica de bauturi, in functie de numarul de invitati si de preferintele lor.
Daca va raman bauturi dupa nunta, le puteti folosi pentru “ciorba de potroace” de a doua zi sau le puteti folosi pentru alte ocazii speciale. Daca totusi ai ramas cu mult prea multa bautura, daca are ambalajul original intact si detii factura fiscala, poti foarte bine sa o returnezi. Aceasta practica o puteti regasi atat la furnizorii de bauturi online, cat si in cazul unor lanturi de hypermarketuri. Astfel, marele avantaj este ca veti plati exact cat s-a consumat.
Dezavantaje:
- Cel mai rau lucru care vi se poate intampla este sa ramaneti fara bautura la nunta;
- Timpul alocat achizitiei este mai mare;
- Veti avea de transportat o cantitate mare de bauturi, deci veti avea nevoie de o masina incapatoare.
- Fiti siguri ca locatia ofera aceasta varianta si daca exista costuri suplimentare, cum ar fi “taxa de dop”.
Categoriile de bauturi alcoolice la nunta
Bauturile alcoolice la nunta se impart in 3 categorii:
- Slab alcoolice (mai putin de 7% alcool) – berea si cidrul;
- Moderat alcoolice (7%-22% continut de alcool) – Vinul;
- Puternic alcoolice ( peste 22% continu de alcool) – Vodka, Rom, Gin, Tequila;
Bautura traditionala la nuntile romanesti
Vinul este bautura care nu trebuie sa lipseasca de la nicio nunta. De aceea, este important este sa alegeti sortimente de calitate, tinand cont de:
- Culoarea vinului ( alb, rosu sau rose);
- Gradul de dulce al vinului (sec, demisec, demidulce sau dulce);
- Crama de la care provine;
Spre exemplu, vinul alb este preferat vara, in timp ce vinul rosu este mai apreciat toamna si iarna, cand si meniul este mai incarcat. Vinul rose a devenit tot mai cunoscut la evenimente, dat fiind adaptabilitatea sortimentului la orice tip de meniu.
Bere la nunta?
De ce nu? Dat fiind ca este evenimentul vostru, voi alegeti. Berea este mult mai potrivita vara, cand temperaturile sunt ridicate. Dar si toamna sau iarna, daca aveti printre invitati consumatori.
Bauturile alcoolice tari
Ocupa un loc foarte important, dat fiind ca vor fi folosite pentru a crea cocktail-uri. In mod obligatoriu trebuie sa existe whiskey si vodca, apoi puteti adauga pe lista rom, gin, tequilla sau alte bauturi preferate.
Bauturile non-alcoolice la nunta
Cele mai importante sunt apa plata si minerala, care se va folosi pentru sprituri. In cazul sucurilor trebuie sa existe bautura de tip Cola, precum si o alta optiune de sucuri de portocale.
O alternativa tot mai aleasa de miri sunt sucurile naturale, dar este important sa optati pentru sortimente cunoscute si de incredere, iar continutul de suc sa fie cat mai aproape de 100%.
Trupa Cover Nicoleta Oancea & Band – Spectacol 100% Live !
Trupa cover muzica 100% live, verifica disponibilitatea.