fotograf nunta

Alegerea fotografului de nunta – la ce sa fii atent cand faci ii rezervi disponibilitatea?

Nunta este cel mai important eveniment din viata oricarui cuplu, ce marcheaza inceputul vietii de familie. Pana la a te bucura de evenimentul in sine este o cale lunga, presarata cu mult stres, avansuri pentru local, biserica, trupa de nunta, iar in toata aceasta valtoare mai trebuie sa alegi si cine va presta serviciile foto-video.

Orice cuplu isi doreste amintiri unice, de care sa se bucure de-a lungul intregii vieti. Astfel, este important sa alegi fotograful in cunostinta de cauza, tinand cont de aceste criterii:

Stii cine vrei sa iti imortalizeze evenimentul? Afla daca este disponibil!

Dupa stabilirea datei evenimentului si alegerea locatiei, urmatorul pas este verificarea disponibilitatii acelui fotograf pe care ti-l doresti! De regula, rezervarea se face cu un an inainte, deci pe masura ce intarzii sa iei contact cu el, pe atat scad sansele sa fie disponibil.

Vezi cum arata portofoliul

Verificarea portofoliului este foarte importanta pentru ca asa iti dai seama daca imaginile imortalizate sunt sau nu pe placul tau. Ia in calcul mai multe detalii: de la fotografiere rochiei de mireasa, care trebuie sa imortalizeze detaliile rochiei, la creativitatea in crearea unor ipostaze memorabile pentru imaginile de cuplu, la claritatea si expunerea corecta a fotografiilor.

Cere o oferta

Daca ti-a placut portofoliul, nu mai intarzia si cere-i o oferta! De asemenea, este indicat sa stabiliti si o intalnire fizica, pentru a va cunoaste mai bine si a stabili daca sunteti pe aceeasi lungime de unda. Nu uita ca ii vei da pe mana evenimentul vietii tale!

Cere sa iti arate si albumele de nunta fizice, pentru a-ti da seama de calitatea imaginilor, apoi cere-i sa iti arate poze facute in locuri in care lumina este slaba, sunt cel mai dificil de realizat.

Intreaba-l daca la eveniment vor fi unul sau mai multi fotografi, ce momente sunt incluse in pret si care sunt extra. Intreaba cate fotografii vor fi prelucrate. Daca serviciul include si un videograf. Care este timpul de procesare al fotografiilor si cate vei primi la final?

Incearca sa negociezi pretul

Nu te sfii sa intrebi care este pretul final si daca poate face un discount. Stabileste cum se va face plata – sub forma de avansuri si cat va trebuie sa platesti la finalul evenimentului. Daca ai un buget mai mic si pachetul include si album foto, esti un fericit!

Solicita contract si factura

Citeste cu atentie contractul inainte de a-l semna. Asigura-te ca au fost incluse toate serviciile pe care le-ai discutat, iar colaborarea include si cazurile de forta majora.

Stabileste data de livrare a fotografiilor

Munca unui fotograf nu se termina odata cu finalizarea evenimentului. El trebuie sa aleaga pozele, sa le retuseze, apoi sa le trimita mirilor. Timpul alocat este urias, astfel ca este important sa fii intelegator. De aceea, este important sa ii spui cand ai vrea sa primesti pozele finale si albumul de nunta.

Urmareste-ne si pe YouTube

Trupa Cover Nicoleta Oancea & Band

Trupa cover muzica 100% live, verifica disponibilitatea.

Sursa foto madas.ro – Wedding Photographer

Author

Nicoleta Oancea & Band

Trupa cover si formatie nunta potrivita pentru evenimentul important din viata ta. Ziua evenimentului tau se apropie si esti in cautarea unei trupe potrivita? Suna acum la +40 722 179 782 sau trimite-ne un mail la adresa office@dotbooking.ro. Iti vom raspunde de indata!