Tradiția de a arunca buchetul de mireasă


Aruncarea buchetului de mireasă este o tradiție importantă a nunții. Buchetele de mireasă sunt aruncate pentru a simboliza un nou început, fericirea și dragostea. În antichitate, căsătoriile nu se desfășurau sub privirile prietenilor și ale familiei, ci mai degrabă în secret. Aruncarea buchetului de mireasă era menită să semnifice faptul că un cuplu este acum pregătit să își anunțe uniunea tuturor. Ca în cazul tuturor tradițiilor, există diferite versiuni ale modului în care sunt aruncate buchetele de mireasă la nunțile din întreaga lume. Iată tot ce trebuie să știți despre acest act simbolic la următoarea voastră sărbătoare:

Istoria buchetului de mireasă

Buchetul de mireasă are o istorie îndelungată, datând de la grecii antici care aruncau o coroană de flori din cel mai înalt turn la nunta lor. La nunțile romane antice, buchetul de mireasă era o coroniță de trandafiri. Buchetul este acum, de asemenea, un simbol al iubirii și afecțiunii care este adesea aruncat de mire către mireasa sa. În timpul Evului Mediu, buchetul de mireasă era un mănunchi de flori înfășurat într-o pânză. Tradiția de a oferi buchetul este considerată a fi o modalitate de a ține mireasa în siguranță în timpul mersului ei spre biserică. Astăzi, buchetul de mireasă este adesea un amestec de flori de sezon, trandafiri și alte flori înflorite. Buchetul este plasat în mâinile viitoarei mirese, care apoi îl aruncă buchetul către invitații ei. Este un simbol al iubirii, al prieteniei și al frumuseții.

De ce este atât de importantă aruncarea buchetului de mireasă?

Buchetul este aruncat pentru a anunța unirea cuplului și pentru a invita prietenii și familia să sărbătorească unirea. Aruncarea buchetului servește, de asemenea, ca un mesaj că dragostea este cel mai important lucru din viață și că trebuie sărbătorită. Această ceremonie este un simbol că nunta este acum oficială și că tinerii căsătoriți sunt acum gata să sărbătorească alături de familie și prieteni. În culturile occidentale, unde nunțile sunt adesea ținute într-o biserică, ceremonia buchetului este un mod important de a arăta congregației că tinerii căsătoriți sunt acum gata să iasă din biserică și să invite oamenii la recepție.

Diferite moduri de a arunca buchetul de mireasă

Buchetul este aruncat într-o varietate de moduri. De exemplu, în unele culturi, mireasa merge cu buchetul, în timp ce mâna ei este așezată peste buchet. În alte tradiții, buchetul este aruncat din mâna unui cavaler de onoare. Unul dintre cele mai comune moduri de a arunca buchetul este ca domnișoarele de onoare să stea de o parte a culoarului, iar membrii petrecerii de nuntă să urce pe culoar. Domnișoara de onoare se dă apoi la o parte și buchetul este aruncat. Există, de asemenea, multe tradiții care presupun ca buchetul miresei să fie trecut în jurul unui cerc înainte de a fi aruncat către invitați.

Eticheta aruncării buchetului de mireasă

Există o serie de reguli care se aplică atunci când vine vorba de aruncarea buchetului de mireasă. Iată câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont:

– Buchetul trebuie aruncat cu blândețe. Buchetele nu trebuie aruncate cu forță, iar miresele ar trebui să urmărească să își arunce buchetele cât mai ușor posibil.

– Buchetul trebuie aruncat cu o mână și apoi prins cu cealaltă mână.

– Dacă un cavaler de onoare aruncă buchetul, atunci ar trebui să îl prindă cu o mișcare cu mâna din spate.

– Dacă un cavaler de onoare prinde buchetul, atunci trebuie să țină buchetul deasupra capului și să meargă încet pe culoar cu buchetul.

– Dacă buchetul este aruncat de o domnișoară de onoare, atunci acesta este aruncat de obicei din mâna dreaptă a domnișoarei.

– Dacă buchetul este aruncat de o domnișoară de onoare, atunci acesta se aruncă de obicei din mâna stângă a domnișoarei de onoare.

– Dacă buchetul este aruncat pe lângă mire sau mireasă, atunci trebuie prins și înmânat înapoi celui care l-a aruncat, care poate fi apoi escortat înapoi în mijlocul culoarului.

– Dacă un buchet este prins și este un buchet de flori, atunci trebuie înmânat unei invitate de sex feminin.

– Dacă un buchet este prins și este un buchet de mătase, atunci ar trebui să fie înmânat cavalerului de onoare.

– Dacă un buchet este prins și este un buchet de hârtie, atunci trebuie aruncat din nou.

– Dacă un buchet este scăpat, atunci trebuie să fie ridicat și aruncat din nou în mulțime.

– Dacă buchetul este aruncat în aer și este prins de cineva din mulțime, atunci trebuie aruncat din nou.

Cum se aruncă un buchet de mireasă

Buchetul se aruncă dintr-o mână și se prinde în cealaltă. Apoi, buchetul este plimbat încet pe culoar, iar cel care îl aruncă merge cu buchetul ținut deasupra capului, ca un trofeu. Atunci când se aruncă buchetul, este important să se respecte aceste indicații pentru a nu deteriora buchetul și/sau pe cel care îl aruncă, care poate fi un prieten al mirelui sau al miresei. De asemenea, este important să rețineți că buchetele sunt delicate și trebuie manevrate cu grijă.

Domnișoara de onoare trebuie să stea de o parte a culoarului și să arunce buchetul către cuplul de miri în timp ce aceștia merg pe culoar. Domnișoara de onoare Odată ce mirele și mireasa sunt la capătul culoarului, se dă la o parte și buchetul este aruncat. Buchetul trebuie aruncat ușor și trebuie să fie trecut în cerc, astfel încât să poată fi prins de toți invitații din mulțime. Cavalerul de onoare Cavalerul de onoare trebuie să fie la capătul culoarului, ținând în mână o foaie de hârtie pe care sunt scrise numele tuturor invitaților. Cavalerul de onoare ar trebui să meargă apoi pe culoar cu buchetul, împărțind foaia de hârtie invitaților, care apoi scriu numele invitaților pe care i-au primit pe foaia de hârtie.

Ar trebui să arunci buchetul miresei?

Există mai multe moduri diferite de a arunca un buchet, iar unul dintre ele ar putea fi să păstrezi buchetul miresei. În culturile occidentale este obișnuit să arunci buchetul miresei pentru a simboliza faptul că aceasta continuă să trăiască prin soțul ei. În multe culturi, buchetul miresei este aruncat după ce cuplul pășește pe culoar, semnificând că tinerii căsătoriți se îndreaptă acum spre căsătoria lor împreună.

Cu toate acestea, există și multe culturi orientale în care mireasa continuă să meargă pe culoar ținând buchetul în mână până la sfârșit, când îl aruncă invitaților. În această tradiție, buchetul este aruncat în semn de afecțiune, nu pentru a simboliza moartea miresei și continuarea vieții ei prin soțul ei. Este important de reținut că este la latitudinea miresei să decidă ce tradiție dorește să urmeze atunci când vine vorba de aruncarea buchetului miresei.

Dacă ar trebui să-ți aranjezi buchetul de despărțire sau să-l păstrezi așa cum este

Una dintre multele tradiții care înconjoară buchetul de mireasă este dacă mireasa ar trebui să își aranjeze buchetul de despărțire sau să îl păstreze așa cum este. În culturile occidentale este obișnuit ca buchetul de despărțire să fie aranjat astfel încât să fie un amestec de trandafiri albi și roz deschis. Mireasa merge apoi în fața bisericii și își aruncă buchetul către invitați, care apoi merg pe culoar și îi salută pe tinerii căsătoriți. În unele culturi, însă, este obișnuit ca mireasa să păstreze buchetul, deoarece este un semn al iubirii ei pentru soțul ei. Mireasa merge apoi pe culoar și își aruncă buchetul către prietenii și membrii familiei, semnificând dragostea ei continuă pentru ei.

Trupa Cover Nicoleta Oancea & Band – Spectacol 100% Live !

Trupa cover muzica 100% live, verifica disponibilitatea.

Leave a Reply

© 2018 - 2020 Nicoleta Oancea. Toate drepturile rezervate. Realizat de ediweb.ro.
40 722 179 782