Traditii pentru mireasa: 4 simboluri care ii vor purta noroc


Traditii pentru mireasa

Traditia americana spune ca mireasa sa poarte la ea in ziua nuntii, 4 accesorii: ceva vechi, ceva nou, ceva albastru si ceva imprumutat. Sunt lucruri ce ii vor purta noroc in noua viata ce incepe.

Vrei sa tii cont si tu de aceasta traditie pentru a avea noroc mereu? Iata catva sfaturi de care sa tii cont.

Daca te-ai interesat cu privire la traditiile de nunta, nu doar cele din Romania, cu siguranta ca ai auzi de: Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue. Este vorba despre niste accesorii talisman atat pentru mireasa, cat si pentru cuplu care vor avea plasata nunta si noua viata in doi sub cele mai bune auspicii.

Vrei sa stii mai multe despre simbolica acestor patru talismane pentru a le folosi si tu la nunta ta? Vei afla aici totul.

Un accesoriu nou – promisiunea unei noi vieti

Obiectul nou care trebuie sa fie purtat in ziua nuntii are drept scop reprezentarea noii vieti ce incepe. Marcheaza ruptura cu viata de fata, de domnisoara si trebuie sa simbolizeze viitorul si reusita cuplului.

Care este cel mai bun obiect sau accesoriu nou la indemana? Rochia de mireasa, bineinteles. Este cel mai frumos simbol al nuntii care va semnifica increderea in cuplu si in viitorul care se deschide in fata. Accesoriile noi pot sa fie si pantofii sau bijuteriile.

Un accesoriu vechi – un simbol al vietii tinerei fete

Daca obiectul nou este prezent pentru a simboliza viitorul, obiectul vechi este un simbol al trecutului. Nu este vorba despre a privi inapoi cu nostalgie si contraproductiv, ci de a se baza pe forta adusa de familie, educatie, momentele fericite din copilarie pentru a se lansa in noua aventura care este casatoria.

Viitoarele mirese au cel mai adesea tendinta de a alege o bijuterie de familie drept obiect vechi. Un lucru care va simboliza trecutul de minune.

Un colier, un inel, o brosa cedata din generatie in generatie, este cea mai frumoasa modalitate de a respecta traditia Something Old. Pe langa bijuterii se mai pot alege batiste vechi sau manusi, de ce nu.

Un accesoriu imprumutat – noroc si fericire pentru miri

Ideea este de a imprumuta un obiect vechi de la cineva foarte drag din familie sau dintre cei apropiati. Dar de a imprumuta si succesul sau, fericirea sa si reusita cuplului sau. Putem de exemplu imprumuta un accesoriu de la cea mai buna prietena, o jartiera, o cordeluta, o diadema sau o bratara. Sau un voal de la mama sau de la bunica.

Putem, mai simbolic, imprumuta de la cei dragi o parte din discursul lor de nunta, daca au avut. O lectura care poate ne-a marcat atunci cand ai celebrat ei nunta.

Un accesoriu albastru – imaginea fidelitatii

Obiectul albastru este destul de misterios. Pentru englezi, cei care au inceput aceasta traditie, este un simbol al fidelitatii.

Acest ultim accesoriu are drept scop garantarea iubirii si a respectului care vor uni cei doi parteneri. Pentru unii este destul de complicat sa aleaga acest accesoriu albastru. Pentru altii insa, este foarte usor. Un accesoriu mai vizibil sau mai discret, fiecare poate gasi ceva pe plac. Poti alege un accesoriu mai discret precum o batista brodata sau o jartiera. Dar, poate sa fie vorba si despre un buchet de mireasa cu flori albastre, o bijuterie cu pietre albastre, pantofi in nuante de albastru electric sau de bleu ciel, o coronita de flori sau de ce nu, o rochie de mireasa in nuante de albastru.

Chiar daca este vorba despre un obicei imprumutat, este din ce in ce mai popular si la nuntile romanesti. O traditie pe care poti miza daca vrei o nunta speciala.

Trupa Cover Nicoleta Oancea & Band – Spectacol 100% Live !

Trupa cover muzica 100% live, verifica disponibilitatea.

Leave a Reply

© 2018 - 2020 Nicoleta Oancea. Toate drepturile rezervate. Realizat de ediweb.ro.
40 722 179 782