Cat costa un fotograf de nunta

Cat costa un fotograf de nunta

Un eveniment unic precum o nunta ramane pentru totdeauna gravat in memorie si in inima. Acest lucru nu te impiedica insa sa vrei sa pastrezi o urma fizica, materiala, a celei mai frumoase zile din viata ta. Pentru tine sau pentru a oferi cele mai originale cadouri invitatilor tai, fotografiile de nunta raman esentiale. Incredintarea realizarii acestora unui fotograf profesionist de nunta este garantia obtinerii unor fotografii sublime. Cat costa un fotograf de nunta? Vei afla in cele ce urmeaza.

Angajarea unui fotograf profesionist: avantajele

Apelarea unui fotograf profesionist pentru nunta ta este o solutie plina de avantaje.
Un fotograf profesionist este prezent la o nunta cu un obiectiv foarte specific: sa realizeze fotografii frumoase. El ramane concentrat pe misiunea sa si observa fiecare detaliu, fiecare reactie, fiecare expresie, fiecare loc, cu un ochi profesionist.

El este capabil sa surprinda momentele de neuitat, pline de emotie, sa le graveze sau sa le inghete pentru eternitate pe hartie lucioasa, in timp ce le evidentiaza cu jocul de umbre si lumini, cu unghiul de vedere…

Fotograful lucreaza cu aparate foto profesionale, pentru o redare calitativa superioara celor mai bune camere de amatori.

El poate face eventual editare foto daca este necesar si sa ofere alte experiente, cum ar fi asigurarea unui cabine foto sau crearea celui mai frumos album de nunta, de la A la Z, de exemplu.

Experienta unui fotograf profesionist de nunti iti poate fi de asemenea utila. Dar, pretul unui fotograf de nunta depinde de multe lucruri.

Interventia unui fotograf profesionist necesita planificarea unui buget. Acest lucru poate ajunge pana la cateva mii de euro. Pentru ca pretul pentru angajarea unui fotograf de nunta variaza in functie de mai multe criterii.

In functie de faptul ca fotograful lucreaza singur sau in echipa, daca are sau nu propriul studio, statutul sau juridic ii poate influenta graficul de onorarii. Costurile sale pentru desfasurarea activitatii sale profesionale nu sunt aceleasi si se reflecta in facturarea catre clienti.

Costul unui fotograf de nunta variaza si in functie de serviciul ales, in functie de stilul de fotografie dorit, echipamentul de mobilizat, numarul de fotografii, formatul de livrare a fotografiilor, termenele…

fotograf profesionist

Reputatia si nivelul de solicitare a profesionistului ales isi au astfel si ele impactul

De asemenea, trebuie sa stiti ca un fotograf nu lucreaza doar in ziua nuntii, exista si toata munca pregatitoare pana la cea mai important zi din viata voastra (scouting, coordonare etc.), si munca de post-procesare care poate merge pana la 10 zile de prelucrare digitala.

Se pare ca ar fi nevoie de 5 pana la 6 zile pentru a realiza lucrarile de editare, ajustari, armonizare a culorilor si uneori retusuri… Un timp incompresibil, pentru ca dupa el este ceea ce va da o identitate, o atingere, un stil acestor serii de fotografii de nunta.

Toata aceasta munca pe marginea Zilei Z este cea care va da stil si personalitate fotografiilor voastre, care sunt neaparat unice.

In cele din urma, costurile auxiliare pot fi adaugate la pretul de cost al fotografiilor, cum ar fi costurile de calatorie sau pret mai ridicat pentru munca de noapte.

Adesea, bugetul minim de asteptat pentru un fotograf profesionist de nunta este de aproximativ 1700 de euro pentru o zi de munca, excluzand cheltuielile de calatorie. In functie de optiunile alese si de diferitele criterii de mai sus, bugetul poate fi mai substantial, ajungand uneori pana la 5000 de euro.

Pretul unui fotograf de nunta depinde deci de mai multe criterii. Chiar daca serviciile sale necesita un anumit buget destul de mare, chiar merita din plin. Fotografiile de nunta facute de un profesionist sunt amintiri pretioase ale celei mai importante zile din viata ta.

Trupa Cover Nicoleta Oancea & Band – Spectacol 100% Live !

Trupa cover muzica 100% live, verifica disponibilitatea.

Author

Nicoleta Oancea & Band

Trupa cover si formatie nunta potrivita pentru evenimentul important din viata ta. Ziua evenimentului tau se apropie si esti in cautarea unei trupe potrivita? Suna acum la +40 722 179 782 sau trimite-ne un mail la adresa office@dotbooking.ro. Iti vom raspunde de indata!