Ce este o trupa de coveruri

trupa cover

Ce inseamna o trupa cover, de fapt o trupa de muzica live in general?

Tuturor ne plac evenimentele animate, vesele, unde ne putem simti bine si ne facem amintiri frumoase. De asemenea, stim cu totii ca atmosfera aceea calda si deosebita pe care o intalnim la evenimentele care ne fac placere este intretinuta de o formatie, care de obicei isi expune talentul prin muzica live. O trupa cover inseamna in primul rand, daruire, talent si multa munca. Munca este de cele mai multe ori partea nevazuta dar simtita. Facuta individual sau in echipa, munca nu poate sa lipseasca. Nu se poate face muzica de calitate daca nu ai in spate multa munca, pe langa toate celelalte lucruri necesare unor aparitii artistice de exceptie.

Momente eveniment LIVE – Can’t stop the feeling

Muzica este asemenea unui limbaj universal care insufleteste, inveseleste, vindeca, transforma totul. Sa fii cunoscator al acestui limbaj, inseamna sa poti da, prin talentul tau, o valoare noua lumii inconjuratoare si omului, prin muzica. Fiecare instrumentist dintr-o formatie de muzica live are in spate ani de studiu, repertoriu bogat si foarte multa munca. Fiecare isi pune propriul talent alaturi de cel al altora pentru a forma, impreuna, sunetul magic al muzicii de calitate.

De asemenea, munca in echipa este foarte importanta. La sala de repetitii ne unim cu totii cunostintele si reorchestram sau reinterpretam piesele cele mai cunoscute pe care le credem potrivite pentru un program de nunta. Construim colaje, mashup-uri, stop-uri, punem cap la cap o ordine a pieselor si alcatuim un spectacol. Sunt ore si ore de munca, pentru ca fiecare cantec invatat si prezentat in fata spectatorilor inseamna timp individual de studiu atat acasa  cat si la studio.

Trupa cover

O trupa cover inseamna de fapt, ceva mult mai complex decat o simpla adunare de artisti care vor sa lucreze impreuna. Inseamna si o prezenta in media, un site bine pus la punct, o parte de management serios, care sa tina cont si sa organizeze atent toate ofertele, accesoriile, costumatia, segmentul de potentiali clienti, aparitia scenica si multe alte lucruri importante intr-un astfel de domeniu. O trupa de muzica live trebuie sa fie constienta de impactul aparitiei  sale in public nu doar ca gen muzical abordat ci si ca prezenta estetica. Totul trebuie sa urmeze liniile bunului gust si ale esteticului. Trebuie sa fii artist in toate formele de arta, nu doar in cea muzicala.

trupa de cover

Atmosfera plina de veselie

Pentru o aparitie de succes a unei trupe de muzica live, este nevoie de o parte tehnica de calitate precum si de un inginer de sunet. Fiecare artist detine un instrument performant si bine ingrijit. Scena, instrumentele, mixerul, luminile, cablurile, boxele prin care se aude muzica, toate sunt aduse si montate de catre o echipa serioasa de oameni, care nu se vad niciodata in timpul spectacolului dar ei exista  si munca lor este deosebit de importanta. Inginerul de sunet reprezinta cheia pentru un sunet de calitate. Sunetul unei trupe poate sa fie distinctiv, de calitate, sa te ridice la dans, doar cu ajutorul unui inginer de sunet.

Menirea unei trupe cover profesioniste nu este doar aceea de a intretine o atmosfera plina de veselie la nunti sau botezuri ci si de a da calitatea dorita tuturor evenimentelor la care este invitata. Bunatatea, fascinatia si gingasia muzicii reprezinta niste cadouri pe care arta le pune la dispozitia noastra prin inermediul celor talentati si dornici de a impartasi. Acestia suntem noi, cei din trupa de cover profesionista. Stim puterea si farmecul muzicii, de aceea ne place sa  impartasim cu ea talentul si toata daruirea.

Share:
© 2018 Nicoleta Oancea. Toate drepturile rezervate.
SUNĂ ACUM
0722 179 782